Contact
Wij staan graag voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 0049-911-521915-16 van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur of via ons contactformulier.

Bericht

Herkenning bij de vormgeving voor reclamedoeleinden


Gewoontes spelen niet alleen voor kinderen en ouderen, maar voor iedere mens een belangrijke rol. De term heeft bij velen een negatieve weerklank, maar gewoontes hebben ook voordelen – ze verlenen zekerheid, maken een snelle handeling mogelijk en kunnen als basis voor emotioneel evenwicht dienen. Net zoals men gewoontes snel vertrouwt, gaat dit ook op voor wat men herkent.

Succesvol reclame maken? Het geheim van de herkenning.

Binnen de reclame is de herkenning een dragend basiselement. Een op en top karakteristieke reclameboodschap die langere tijd uitgedragen wordt, biedt de klant door zelfstandigheid en een herkenningswaarde een oriëntatie, een mogelijkheid om zichzelf te identificeren. Door een herhaling van vormgevende elementen krijgt men de aandacht van de waarnemer, bevordert men het herinneringsproces en maakt men zodoende de merkbinding mogelijk.

Altijd attent blijven.

Natuurlijk is de herhaling meer bepaald in de reclamebranche niet het enige middel om succesvol te zijn. De idee moet de waarnemer aanspreken. Ook een actualisering is nodig, want wie jarenlang dezelfde vormgeving zonder wijzigingen herhaalt, kan de waarnemer niet meer boeien. De actualisering moet vanzelfsprekend weer met veel fijngevoeligheid doorgevoerd worden om de dragende elementen niet te sterk te wijzigen. Een eveneens gangbaar middel van de actualisering is alleen de boodschap van de campagne te herhalen; vorm, presentatie en vormgeving mogen zich onderscheiden.

Huisstijl en de Cross-Media reclame: de truc met de twee vormgevende elementen.

Bij de ontwikkeling van een huisstijl, m.a.w. bij visitekaartjes, handelsdocumenten en een brochure speelt de herkenning eveneens een grote rol. Een rode draad in de vorm van een doorlopend vormgevend element is sneller in het geheugen in te prenten en toont de samenhorigheid. Werkt men met twee stijlelementen, dan kan ook slechts één van de beide elementen herhaald worden, waardoor er meer variatiemogelijkheden ontstaan. Als het bij de Cross-Media reclame van toepassing is, verschillende reclamedragers zoals print- en online reclame met elkaar te verbinden, wordt het werk bij de vormgeving duidelijk eenvoudiger wanneer twee stijlmiddelen zoals bijvoorbeeld vorm en kleur als wederkerend element benut kunnen worden.

Hoe u met herhaling iets belangrijk doet overkomen.

Naast de zekerheid en het overzicht zorgt de herhaling voor relevantie. Zo komt iemand die herhaaldelijk (op de eerste pagina van een magazine en op de binnenpagina’s) geplaatst wordt, belangrijker over dan afbeeldingen van andere personen die niet herhaald worden.

Hoe u met herhaling structureert.

In het bijzonder bij complexe websites of inhoudsopgaven zorgen identiek vormgegeven vakjes, lijnen of tabellen voor een overzicht. Ook door de plaatsing van de gegevens op dezelfde of gelijkaardige plaatsen binnen het formaat wordt het voor de lezer mogelijk gemaakt om gemakkelijk en veilig door de grote informatiehoeveelheden te navigeren.

The following two tabs change content below.

Manuela Richter

Categorie: News

Magazines geniet:


DIN A6 (10,5 x 14,8 cm)
135g glanzend
4/4 kleurig (full colour voor- en achterkant)
12 pagina's
Magazines geniet

61,20 EUR NETTO

Visitekaartjes klassiekers:


8,5 x 5,5 cm
220g verge papier wit
4/4 kleurig (full colour voor- en achterkant)

31,50 EUR NETTO

Briefpapier DIN A4:


DIN A4 (21,0 x 29,7 cm)
90g offset wit (ongestreken)
4/0-gedrukt (eenzijdig in full colour)

24,00 EUR NETTO


Ihr Browser ist leider veraltet, oder sie haben Javascript deaktiviert!

Um die bestmögliche Darstellung unserer Seiten zu gewähren, empfehlen wir Ihnen ein Updates Ihres Internet-Browsers durchzuführen. Oder Javascript zu aktivieren.