PrintCarrier.com onlinedrukkerij blog

Blog

De basis van de vormgeving van magazines: de bladspiegel – deel 1

De vormgeving van een magazine is een complexe opgave. In tegenstelling tot het visitekaartje of de ansichtkaart beschikt het magazine in principe over een beduidend grotere omvang die de vormgever in vorm moet brengen. Dat veroorzaakt niet alleen meer werk, maar vereist ook een structuur. De bladspiegel, m.a.w. het bedrukte gedeelte in een magazine, geeft de lezer een eerste indruk, zorgt voor het overzicht en het noodzakelijke kader en dat in de ware zin van het woord. Het is dan ook de kunst van de juiste bladspiegel om een optimale en harmonieuze verhouding tussen bedrukte en onbedrukte gedeelten van de pagina te bereiken met inachtneming van gegeven noodzakelijkheden.
Verder lezen…

Geef blijk van stijl – De 3 regels van een goede vormgeving // Regel #1

In een luchtledige ruimte ligt vormgeving niet voor de hand en dus moet elke ontwerper met zin voor verantwoordelijkheid zoveel mogelijk informatie hebben om een fraai resultaat te kunnen afleveren. Net zoals de doelgroep en natuurlijk de inhoud speelt de aard van het gedrukte – of online-product een al even belangrijke rol. Gaat het om een boek, een magazine of een encyclopedie? Leest de lezer lineair, zin voor zin en regel voor regel of springt hij van hoofdpunt naar hoofdpunt? Zoekt hij misschien iets bepaalds dat hij snel wil vinden? Of wil hij snel een overzicht over de pagina krijgen? De verschillende antwoorden en de daaruit voortvloeiende eisen die aan de vormgeving gesteld worden, laten sommigen besluiteloos en onzeker worden. Maar het goede nieuw is: ondanks de uiteenlopende eisen blijven de grondwetten van een goede vormgeving dezelfde.

Kortom: de handleiding voor een goed ontwerp is tot drie vormgevingsregels te herleiden.
Verder lezen…

ID-Tutorial: in 6 stappen naar de folder

Uit meerdere pagina’s bestaande folders zijn goed geschikt om een onderneming of een dienst te presenteren, evenementen aan te kondigen of ook als gebruiksaanwijzingen of menukaarten – folders zijn echte allrounders! Wij tonen u in slechts 6 stappen hoe u met Adobe InDesign met succes aan de aan de paginaset gestelde eisen en aan de uiteenlopende paginabreedtes kunt voldoen. Hier gaan we!

Verder lezen…

Drukgegevens checklist – 10 tips die u beslist in acht dient te nemen

Om uw order helemaal volgens uw wensen te voltooien, hebben wij van u talrijke gegevens nodig – de zogenaamde drukgegevens. Bij de creatie van deze drukgegevens kan evenwel het een en ander fout gaan. Wij hebben voor u de Top Ten van de meest voorkomende fouten overzichtelijk samengesteld, opdat de volgende keer ook alles gesmeerd loopt!
Verder lezen…

De 5 grote fouten bij het opmaken van flyers en folders

Een flyer is een voordelig en populair, namelijk efficiënt reclamemedium – zolang de flyer optimaal gebruikt wordt. Vermijd bij de vormgeving en bij het gebruik volgende punten opdat uw werk ook de moeite loont.
Verder lezen…

Kantoorartikelen – Kleine hulpmiddelen maken een grote indruk

Een luid geruis van bladen papier is in elk kantoor waar te nemen. Er zijn een heleboel notities, brieven, dossiers, memo’s, mappen en veel meer. Maar waar veel papier is, is ook veel bedrukbare plaats om uw onderneming te presenteren. Maak gebruik van ongebruikte oppervlakken van alledaagse kantoorartikelen. Bovendien komen door facturen, offertes en goederenzendingen veel paperassen bij uw klanten terecht. Dat is DE gelegenheid om uw persoonlijk design, uw logo of uw slogan in het geheugen van uw klanten te prenten. En dat alleen maar terloops! Wij stellen u vandaag de meest courante kantoorartikelen voor en hoe u deze met ons op indrukwekkende wijze in uw Corporate Identity kunt opnemen.

Verder lezen…

En… drukken maar! – Inkjetmagazine versus offsetmagazine

Het drukken van een magazine is geschikt voor de meest uiteenlopende aangelegenheden. Privé kunt u uw huwelijks- of examenkrant als magazine verwezenlijken, bovendien worden ze ook voor professionele doeleinden toegepast. Een catalogus informeert over nieuwe producten, een medewerkerskrant over vernieuwingen binnen het bedrijf en op jaarbeurzen kunt u met een informatieve brochure aan klantenbinding doen. Twee druktechnieken staan u voor de realisatie van uw magazine ter beschikking – een vergelijking loont de moeite!
Verder lezen…

Deze 5 redenen overtuigen: waarom u uw visitekaartjes moet laten veredelen!

Een visitekaartje moet in het kort de belangrijkste informatie over het bedrijf geven. Het overhandigen van het visitekaartje is onderdeel van de etiquette. Het mag op geen enkele beurs of geen enkele ontmoeting met een nieuwe zakelijke partner ontbreken. De volgende vijf redenen tonen aan waarom u uw visitekaartje beter laat veredelen:
Verder lezen…

Visitekaartjes uit oude grammofoonplaten – Niet alleen voor muziekliefhebbers een must have

Enkele weken gelden hebben wij er reeds over geïnformeerd dat de belangstelling voor excentrieke materialen van visitekaartjes zeer groot is en wij de suggesties van onze klanten – hun wensen dus – ernstig genomen en alles in het werk gesteld hebben om u de grootst mogelijke diversiteit aan innovatieve materialen te bieden. We zijn gestart met onze visitekaartjes van hout – het betreffende artikel vindt u trouwens hier – die heel erg in trek zijn! In de volgende bijdrage willen wij u nog een ander materiaal voorstellen dat u waarschijnlijk nog niet gezien hebt…
Verder lezen…

Zomertijd – Kalendertijd?

Het voorjaar 2017 is al opnieuw voorbij. De zomer draait op volle toeren en intussen is een half kalenderjaar verstreken. Voor je het weet, trekken niet enkel koude herfstwinden, maar ook chocolade figuren, speculaas en glinsterende decoratie in de winkels. Dan wordt het tijd om aan het einde van het bedrijfsjaar en aan reclamegeschenken voor kerstmis te denken. Wees uw concurrentie een stap voor en bestel nu al de kalenders voor 2018!
Verder lezen…
Ihr Browser ist leider veraltet, oder sie haben Javascript deaktiviert!

Um die bestmögliche Darstellung unserer Seiten zu gewähren, empfehlen wir Ihnen ein Updates Ihres Internet-Browsers durchzuführen. Oder Javascript zu aktivieren.