Contact
Wij staan graag voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 0049-911-521915-16 van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur of via ons contactformulier.

Blog

Tutorial: bestanden aanleveren voor reliëflak

Heb je gekozen voor een afwerking met een laagje reliëflak? Met reliëflak kun je bepaalde elementen of tekst in 3D extra naar voren halen De voelbare UV-laklaag zorgt voor een optisch 3D-effect dat ook voelbaar is.
Verder lezen…

Tutorial: bestanden aanleveren voor foliedruk

Wil je je drukwerk graag met foliedruk laten afwerken? Een prima keuze. Deze afwerking kennen veel mensen van de oude leren boeken met gouden letters op het titelblad. Daarbij wordt een dunne metaal- of kleurfolie met behulp van een magnesium cliché of messing stempel, warmte en hoge druk op het papier aangebracht.
Verder lezen…

Tutorial: bestanden aanleveren voor laserstansen

Wil je je drukwerk met laserstansen een speciale uitstraling geven? Deze veredeling is zeker een prima keuze. Met laserstansen kunnen heel gedetailleerde uitsparingen uit het materiaal worden gestanst. Zo krijg je drukwerk met een doorkijkje.
Verder lezen…

Tutorial: bestanden aanleveren voor blinddruk / blindpreeg

Heb je gekozen voor een afwerking met een blinddruk of blindpreeg? Bij het pregen wordt met een soort stempel een reliëf in het papier aangebracht. Er komt geen inkt aan te pas.
Verder lezen…

Tutorial: bestanden aanleveren voor spot UV-lak

Wil jij je drukwerk een luxe afwerking geven met spot UV-lak? Een goede keuze. Met spot UV-lak worden bepaalde plekken op je ontwerp afgewerkt met een glanzende, kleurloze lak. Hiermee laat je vast en zeker een blijvende indruk achter. Verder lezen…

Druktechniek – wetenswaardigheden over het overvullen & overdrukken

Adieu flitsen: technieken voor een zuiver printdesign

Wanneer bij het drukken meerdere kleuren respectievelijk een of op elkaar gedrukt worden, komt het snel tot onzuivere randen en ongewenste mengkleuren. Dat kan bij magazines, flyers en folders of ook posters het geval zijn en dat wilt u natuurlijk niet. Hoe u dat met een paar kneepjes kunt verhinderen, leggen wij in deze blogbijdrage uit!

Verder lezen…

Herkenning bij de vormgeving voor reclamedoeleinden

Gewoontes spelen niet alleen voor kinderen en ouderen, maar voor iedere mens een belangrijke rol. De term heeft bij velen een negatieve weerklank, maar gewoontes hebben ook voordelen – ze verlenen zekerheid, maken een snelle handeling mogelijk en kunnen als basis voor emotioneel evenwicht dienen. Net zoals men gewoontes snel vertrouwt, gaat dit ook op voor wat men herkent.
Verder lezen…

Die 5 besten Links zur Farbwirkung

Rot ist die Liebe und Schwarz ist traurig – ja, das sind sicher Teilaspekte bei der Wirkung von Farben. Um im Unternehmen und in der Werbung Farben aber optimal einzusetzen gilt es, sich etwas genauer und tiefergehender zu informieren. Denn Farben wirken nicht nur auf einer, sondern immer auf mehreren Ebenen, und neben dem Fingerspitzengefühl ist bei der Entscheidung immer ausreichend Hintergrundwissen vonnöten. PrintCarrier.com hat Ihnen die fünf besten Websites zur Wirkung von Farben zusammengestellt.
Verder lezen…

Het 1 x 1 van de vormgeving van magazines: foto’s – deel 2

Net zoals de vormgeving van andere gedrukte media is de vormgeving van magazines onderworpen aan bijzondere regels. In onze reeks over de vormgeving van magazines zijn wij reeds ingegaan op de opmaak van zetspiegels, de bijzonderheden met betrekking tot de leesbaarheid, het werk met het typografische raster en het tekstbeheer. In het onderhavige eerste deel buigen wij ons over de stijl en de selectie van foto’s; in het tweede deel gaat het om de kijkrichting en de verdeling van foto’s op de pagina. Verder lezen…

De basis wat betreft tijdschriftontwerp: foto´s – deel 1

Gedrukte producten worden voor verschillende doeleinden gebruikt en dit vereist verschillende ontwerpen. Ook tijdschriften moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om de boodschap perfect op de lezer over te brengen. In onze serie over tijdschriftontwerp hebben we al rekening gehouden met zetwerkniveaus, leesbaarheidskenmerken en met het werken met het ontwerpraster en tekstbeheer. In dit eerste deel behandelen we de beeldstijl en de fotoselectie; het tweede deel gaat over de kijkrichting en de beeldverdeling op de pagina.
Verder lezen…
Ihr Browser ist leider veraltet, oder sie haben Javascript deaktiviert!

Um die bestmögliche Darstellung unserer Seiten zu gewähren, empfehlen wir Ihnen ein Updates Ihres Internet-Browsers durchzuführen. Oder Javascript zu aktivieren.