PrintCarrier.com onlinedrukkerij blog

Blog

7 Do’s and Don’ts bij de vormgeving van ansichtkaarten

Een groet, een gelukwens, een bedankje, een aandenken of een uitnodiging – de ansichtkaart als blijvend successtuk is naast de flyers en groetkaarten een populair instrument bij de contactopname. Voor diegene die weet op wat men bij de vormgeving in het bijzonder moet letten en op welke plaats men snel zijn vingers verbrandt.
Lees meer…

Geef blijk van stijl – De 3 regels van een goede vormgeving // Regel #3

Neemt men bij de vormgeving van gedrukte of online media ook de derde basisregel van de vormgeving in acht; dan kan er niet meer veel fout gaan. PrintCarrier.com presenteert regel #3 aan u: de herkenning.
Lees meer…

Artikelen voor gastronomie en het hotelwezen – Want het oog eet mee

„Gegeten en gedronken wordt er altijd“ – zo luidt de bekende uitspraak die eigenlijk iedere gastronoom een bloeiende zaak zou moeten beloven. Lekker eten en een sfeervolle inrichting van de zaak zijn voor uw succes een belangrijk begin. Maar soms zit het venijn in de details. In deze inzending tonen wij u hoe u met onze creatieve en hoogwaardige artikelen voor gastronomie en het hotelwezen het verschijningsbeeld van uw zaak in beslissende mate kunt afronden en hoe een bezoek voor uw gasten een gastronomische belevenis wordt.

Lees meer…

Geef blijk van stijl – De 3 regels van een goede vormgeving // Regel #2

Wie de drie basisregels van de vormgeving in acht neemt, heeft de eerste steen voor een goed ontwerp gelegd. Hierna buigen wij ons over de tweede basisregel voor een goede vormgeving.

Lees meer…

Vormgeving van magazines: het typografische raster – deel 2

De vormgeving van een magazine vereist in vergelijking met de vormgeving van een visitekaartje of van een vel schrijfpapier een concept en een aantal, vooraf te maken overwegingen, want hier komt het erop aan, grotere teksthoeveelheden zinvol en logisch en bijgevolg voor de lezer goed te begrijpen op meerdere pagina’s te verdelen. In dit gedeelte van de artikelen over de vormgeving van magazines leggen wij ons toe op het typografische raster en het basislijnraster.
Lees meer…

De 1×1 van de vormgeving van magazines: de bladspiegel – deel 1

De vormgeving van een magazine is een complexe opgave. In tegenstelling tot het visitekaartje of de ansichtkaart beschikt het magazine in principe over een beduidend grotere omvang die de vormgever in vorm moet brengen. Dat veroorzaakt niet alleen meer werk, maar vereist ook een structuur. De bladspiegel, m.a.w. het bedrukte gedeelte in een magazine, geeft de lezer een eerste indruk, zorgt voor het overzicht en het noodzakelijke kader en dat in de ware zin van het woord. Het is dan ook de kunst van de juiste bladspiegel om een optimale en harmonieuze verhouding tussen bedrukte en onbedrukte gedeelten van de pagina te bereiken met inachtneming van gegeven noodzakelijkheden.
Lees meer…

Geef blijk van stijl – De 3 regels van een goede vormgeving // Regel #1

In een luchtledige ruimte ligt vormgeving niet voor de hand en dus moet elke ontwerper met zin voor verantwoordelijkheid zoveel mogelijk informatie hebben om een fraai resultaat te kunnen afleveren. Net zoals de doelgroep en natuurlijk de inhoud speelt de aard van het gedrukte – of online-product een al even belangrijke rol. Gaat het om een boek, een magazine of een encyclopedie? Leest de lezer lineair, zin voor zin en regel voor regel of springt hij van hoofdpunt naar hoofdpunt? Zoekt hij misschien iets bepaalds dat hij snel wil vinden? Of wil hij snel een overzicht over de pagina krijgen? De verschillende antwoorden en de daaruit voortvloeiende eisen die aan de vormgeving gesteld worden, laten sommigen besluiteloos en onzeker worden. Maar het goede nieuw is: ondanks de uiteenlopende eisen blijven de grondwetten van een goede vormgeving dezelfde.

Kortom: de handleiding voor een goed ontwerp is tot drie vormgevingsregels te herleiden.
Lees meer…

ID-Tutorial: in 6 stappen naar de folder

Uit meerdere pagina’s bestaande folders zijn goed geschikt om een onderneming of een dienst te presenteren, evenementen aan te kondigen of ook als gebruiksaanwijzingen of menukaarten – folders zijn echte allrounders! Wij tonen u in slechts 6 stappen hoe u met Adobe InDesign met succes aan de aan de paginaset gestelde eisen en aan de uiteenlopende paginabreedtes kunt voldoen. Hier gaan we!

Lees meer…

Drukgegevens checklist – 10 tips die u beslist in acht dient te nemen

Om uw order helemaal volgens uw wensen te voltooien, hebben wij van u talrijke gegevens nodig – de zogenaamde drukgegevens. Bij de creatie van deze drukgegevens kan evenwel het een en ander fout gaan. Wij hebben voor u de Top Ten van de meest voorkomende fouten overzichtelijk samengesteld, opdat de volgende keer ook alles gesmeerd loopt!
Lees meer…

De 5 grote fouten bij het opmaken van flyers en folders

Een flyer is een voordelig en populair, namelijk efficiënt reclamemedium – zolang de flyer optimaal gebruikt wordt. Vermijd bij de vormgeving en bij het gebruik volgende punten opdat uw werk ook de moeite loont.
Lees meer…
Ihr Browser ist leider veraltet, oder sie haben Javascript deaktiviert!

Um die bestmögliche Darstellung unserer Seiten zu gewähren, empfehlen wir Ihnen ein Updates Ihres Internet-Browsers durchzuführen. Oder Javascript zu aktivieren.