Contact

Wij staan graag voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken op 07 848 27 82 van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.00 uur of via ons contactformulier.

X

De juiste drukgegevens!

De juiste drukgegevens!

Bij het aanleveren van drukwerk dient de data over de juiste eigenschappen te bezitten. Dit is belangrijk om ook het drukwerk te leveren dat voldoet aan uw wensen en verwachtingen. Wij vragen dan ook de data volgens onderstaande voorschriften aan te leveren. Wijkt u hiervan af, dan kann het resultaat anders zijn dan u verwacht. Indien u problemen heeft bij het opmaken, kunt u contact opnemen met de Servicedesk, zij kunnen u in veel gevallen verder helpen.

1. De juiste kleurmodus:

De juiste kleurmodus waarin wij drukken is CMYK. U dient de kleuren dan ook om te zetten naar CMYK. Indien u de kleuren niet omzet, maar RGB of PMS aangeleverd, zetten wij deze automatisch om naar CMYK, en kunnen er dus kleurafwijkingen onstaan.

2. Kleurenprofiel:

PrintCarrier.com werkt met het profiel „ISO Coated v2 300%“. Om uw bestanden optimaal te kunnen drukken vragen wij u dit profiel te gebruiken. U kunt hier eventueel dit kleurenprofiel hier downloaden.

3. Kleurverzadiging (inktbezetting):

Het maximale kleurenbereik (Cyan + Magenta + Yellow + Black) mag niet meer zijn dan 300%. Indien dit bereik hoger is bestaat de kans dat tijdens het drogen de vellen aan elkaar gaan plakken, doordat de inkt niet snel genoeg kann drogen. Het minimale rasterpercentage is 15%. Indien het lager is zal het beeld niet verschijnen. Voor een intense zwarte kleur dient de opmaak in CMYK te zijn: 60 - 60 - 60 - 100.

4. Resolutie:

Om een optimale druk te realiseren dient de afbeelding een resolutie te hebben van minimaal 300 dpi. Bij posters mag de minimale resolutie 240 dpi zijn. Bij banners en Beachflags van 3 2m 150dpi, vanaf 3 2m 96dpi. Een te lage resolutie kann leiden tot een „geblokte“ afbeelding.

5. Lagen:

U dient het document terug te brengen naar 1 laag

6. Kleurkanalen:

Bij 4/4 of 4/0 kleurendruk moeten 4 kleurkanalen (CMYK) aanwezig zijn. Bij eenkleuren druk (1/0 = rasters), mag slechts 1 kanaal aanwezig zijn. Bij tweekleuren druk (2/0 = HKS-kleur +zwart) kunnen slechts 2 kleuren kanalen aanwezig zijn.

7. Dataformaat:

PrintCarrier.com accepteert alleen PDF/X-1a en JPG formaten:

PDF/X-1a: Bij PDF/X-1a moeten alle afbeeldingen ingesloten worden of omgezet in paden zijn. Transparantie vlakken zijn niet toegestaan. Wij adviseren dan ook om uw bestanden in deze versie aan te leveren, dus PDF/X-1a met het kleurenprofiel ISO COATED v2 300%.

JPG: Dit is een grafische formaat, waarbij de mogelijkheid aanwezig is, bij gebruik van comprimeren, dat het beeld een minder resultaat geeft. Wilt u toch in dit formaat aanleveren let er dan op dat u gebruik maakt van zo min mogelijke comprimeren maar een zo hoog mogelijke kwaliteitsgraad, dit om het beste resultaat te krijgen.

8. Afloop:

Indien niet anders is aangegeven dient het bestandsformaat een afloop te hebben van 1 mm rondom. Bij posters is dit 3 mm. Daarbij is uw drukbestand dus altijd groter dan uw drukwerkformaat. (dit geldt niet voor enveloppen) .

Voorbeeld A6 flyer; eindformaat: 105 x 148 mm. Het drukformaat is dus rondom 1 mm groter (boven, onder, links en rechts) dan het eindformaat. In dit voorbeeld wordt het bestandsformaat 107 x 150 mm.

Gelieve deze afloop niet als een witte rand aanleveren. Indien u een achtergrond afbeelding heeft deze door laten lopen tot aan het eindformaat. Hierdoor zal na het afsnijden een aflopend product ontstaan.

9. Afstand tot aan de rand:

Aangezien het drukwerk rondom wordt schoongesneden dient u belangrijke informatie zoals logo’s 3 tot 5 mm van de snijrand te plaatsen. Bij posters is dit 5 tot 7 mm.

10. Leesrichting:

U dient het drukwerk altijd in de leesrichting aan te leveren. Is dit niet het geval kan het zijn dat een van de zijde onderste boven wordt gedrukt.

Dit geldt niet alleen voor gevouwen folders, maar kan ook optreden bij ongevouwen producten, bv bij visitekaartjes waarbij een zijde staand is en de andere zijde liggend. Beide documenten dienen dan, of liggend, of staand te worden aangeleverd.
Ihr Browser ist leider veraltet, oder sie haben Javascript deaktiviert!

Um die bestmögliche Darstellung unserer Seiten zu gewähren, empfehlen wir Ihnen ein Updates Ihres Internet-Browsers durchzuführen. Oder Javascript zu aktivieren.